středa 5. března 2008

Simona Jurková - Noc ve škole (zatmění Měsíce)


Sraz před školou byl v 19:30 h. Měli jsme s sebou karimatku, spacák a jídlo. Učení zůstalo ve škole. Rodiče nás doprovodili až před školu, kde si nás převzal p. uč. Sumbal. Ukázal nám učebny, ve kterých budeme spát.

Po uložení věcí jsme se přesunuli do počítačové učebny, kde se promítal naučný film na téma: Zatmění Měsíce. Měla jsem připravený malý projekt. P. uč. Sumbal nám promítal svou prezentaci na dané téma. Bylo to velice zajímavé.

Přes Skype (PC program), pomocí webkamery a mikrofonu, jsme se spojili se slovenskou školou z města Tvrdošína. Probíhala výměna informací.

Následovalo promítání pohádky o rodině Smolíkových. Po skončení pohádky se šlo spát. Kecali jsme ještě dlouho. Byla sranda.

Ve 2:30h bylo kruté probuzení. Oblečeni jsme vyšli ven a toužebně čekali na zatmění Měsíce. Bylo to krásné. Poslední fáze Měsíce nebyla vidět, protože oblohu zakryly mraky. Všechny nás to zklamalo, protože poslední fáze je nejhezčí, měl celý Měsíc zčervenat. Potom jsme se přestěhovali na školní hřiště, tam každý dostal malý papír a jednu část skládanky.

Po příchodu z hřiště se naše třída spojila přes Skype s třídou z Tvrdošína. Zajímal nás jejich pohled na zatmění Měsíce ze Slovenska. Z jejich místa byla vidět poslední fáze zčervenání Měsíce, my jsme to štěstí neměli. Byl nám zadán úkol: každý měl složit báseň, která měla obsahovat slova Měsíc a škola. Všichni měli krásné básničky.

Někdo spal, někdo se díval na Smolíkovy a někdo jen tak polehával.

Snídaně byla v 7:00 h. Každý dostal 2 čerstvé loupáky a čaj. Jako doma.

Děkujeme všem z vedení školy za zorganizování této akce a pedagogům, kteří byli senzační.

Žádné komentáře: