středa 5. března 2008

Kateřina Geriková - Noc ve škole (zatmění Měsíce)

Všichni jsme přišli ke škole, chvíli jsme počkali a za chvilku pan Sumbal už odemykal. Pak jsme vyšli po schodech nahoru, přezuli se a začali se vybalovat. Vytáhli jsme si karimatky, spacáky a samozřejmě své plyšáky, polštářky a sladkosti. Házeli po sobě polštářem a pak jsme hrály různé hry.

Za chvíli nás pan Sumbal a paní učitelka Ptáčníková volali, ať všichni jdeme do počítačové učebny. Tam nám pustili film, pak prezentaci. Když jsme se na vše podívali, tak jsme se spojili s Tvrdošínem. Povídali jsme si s nimi, pak jsme jim ukázali své plyšáky. Někdo měl velkého, někdo malého.

Rozloučili jsme se a šli jsme ke klukům, kde jsme se dívali na Smolíkovy. Jak jsme se dodívali, tak jsme šli spát, ale nemohli jsme usnout, protože tam bylo horko. Asi hodinu a půl jsme si povídali, ale pak přišla paní učitelka Ptáčníková, tak jsme museli spát.

Asi za hodinu nás zase vzbudili, abychom se šli už obléct. Pak jsme vyšli ven. Asi 10 minut jsme tam stáli a pozorovali Měsíc velkým dalekohledem a pak jsme šli na hřiště, tam jsme hráli hry. Jak jsme je dohráli, tak jsme šli do školy.

Poskládali jsme si obrázek a spojili s Tvrdošínem. Paní učitelka z Tvrdošína řekla, že oni na rozdíl od nás Měsíc viděli a že byl i červený.

Pak naše skupinka šla do klubovny, kde jsme měli věci. Tam jsme měli černou hodinku. Povídali jsme si strašidelné příběhy, vtipy a historky. Za nějakou hodinu nám oznámili, abychom se už sbalili. Tak jsme se sbalili. Věci jsme si dali ke klukům.

Pak jsme šli do kuchyňky, tam jsme si každý vzali dva loupáky a hrníček čaje. Potom jsme šli dolů a pak do třídy.

Žádné komentáře: