středa 5. března 2008

Hana Orošnjaková - Noc ve škole (zatmění Měsíce)



Sešli jsme se před družinou v půl osmé. Potom jsme se šli ubytovat: osm holek do klubovny. Kluci do multimediální učebny. Já jsem šla s Nikolou Suchánkovou, Michaelou Hankeovou, Pamelou Buskovou, Adrianou Černochovou, Martinou Gerykovou, Katkou Klackovou, Eliškou Jurákovou a Krystýnou Balošákovou do družiny. My s Pamčou, Aďou a Marťou jsme šly k oknu. Ostatní šly ke stolu.

Pak jsme si v počítačové učebně pouštěli prezentaci a film o zatmění Měsíce. Dozvěděli jsme se, v kolik hodin bude zatmění. Potom asi v devět hodin jsme se spojili se školou v Tvrdošíně. Řekli jsme si, co budeme dělat. Když jsme spojení ukončili, šli jsme se podívat na pohádku „Vladimír Smolík a Kouzelná planeta“. Potom jsme šli spát. Dlouho se všichni smáli a povídali, takže jsme usnuli hodně pozdě. Spala tam s námi paní učitelka Ladislava Havranová. Vzbudili nás asi ve tři čtvrtě na tři. Byly jsme ospalé, ale oblékly jsme se a šly ven. Dívali jsme se, jak Měsíc ubývá, ale když ubyla více než polovina, Měsíc zahalily mraky. Když Měsíc nebylo vidět, šli jsme na školní hřiště a tam jsme dostali část obrázku a na papír nakreslit ufona a báseň, v níž musela být slova: Měsíc a škola.

Ve škole jsme se spojili s Tvrdošínem a sdělili si zážitky. Potom jsme si přečetli básně, které jsme vymysleli, a nejodvážnější je přečetli Tvrdošínu.

Potom jsme šli spát. Někteří se dívala na Smolíkovy. My jsme se spíš bavily a hrály různé hry.

Potom jsme se sbalili a šli do kuchyně, ve které jsme měli snídani. Na snídani jsme měli dva loupáky a čaj, po snídani jenom čtyři hodiny.


Žádné komentáře: