sobota 1. března 2008

Nikola Suchánková - Noc ve škole (zatmění Měsíce)


V19:30 jsme se, všichni páťáci, sešli před vchodem školní družiny. Potom jsme se šli ubytovat do tří pokojů. Kluci do multimediální učebny, 1 půlka holek do klubovny a 2 půlka holek, naše skupina, do velké školní družiny.

Až jsme se dobalili, tak jsme se všichni odebrali do docela velké počítačové učebny i s krásnýma plyšákama. Tam jsme si pustili zkrácený ale dobrý film a potom druhou prezentaci. Za chvíli jsme se spojili s dalekým Tvrdošínem. Pěkně jsme si povídali a potom jsme si řekli místo ahoj úplně nahlas Měsíci zdar.

Podívali jsme se na krátkou, ale velice hezkou pohádku o Smolíkovi a dali jsme si díl „Krásná pohádková planeta“. Potom jsme se odebrali do svých krásných pokojů a měli jsme spát, ale vůbec žádna skupina nespala. Všichni jsme se bavili a hodně moc se smáli. A potom tam přišla ve 23:15 paní učitelka a všichni, tedy naše skupina, spali.

Ve 2:30 tam přišli kluci a začli troubit na modrou a dlouhou trubku. A tak jsme vstali a šli jsme pozorovat krásný, velký a zářivý Měsíc. A taky Saturn – malý, byl vidět jako hvězda. Měsíc pak krásně zčernal a my jsme šli hrát hru. Dostali jsme malinké obrázky a papír. Na malý a bílý papír jsme měli nakreslit fantastického ufona a vymyslet básničku. A potom jsme se zase spojili s dalekým Tvrdošínem.

Tvrdošínovi jsme četli svoje krásné básně. Zase jsme měli spát, ale dívali jsme se na pohádku a hráli různé hry.

Potom jsme rychle sbalily a šli jsme do školní kuchyňky. Tam jsme snědli dostatečnou snídani a Honza mezitím stačil rozbit asi starou židličku.

Žádné komentáře: