neděle 10. února 2008

O našem projektu


Projekt s názvem Vesmír ve škole, škola ve vesmíru je jedním z mnoha a mnoha etwinningových projektů, které běží po celé Evropě Více o projektu eTwinning se dočtete na evropském etwinningovém portálu a na národních portálech v Česku a na Slovensku.

Účastní se jej žáci 5. tříd z těchto škol:
O co v projektu jde?
Stručně o to, že se děti v průběhu školního roku budou občas učit o vesmíru, budou si vyměňovat své poznatky o něm a tak trochu se i učit navzájem.

Organizační struktura?
Na Slovensku děti využívají počítačový kroužek. Na české straně se projektu účastní celá třída a činnost je integrována do různých předmětů - vlastivědy (poznatky o vesmíru), češtiny (vypravování o nocování ve škole), výtvarky (kresba obrázků mimozemšťanů, výroba modelu Sluneční soustavy), pracovních činností (tvorba počítačových prezentací), v budoucnu možná i do tělocviku (kosmický výcvik).

Více se lze dočíst v popisu projektu v našem etwinningovém prostředí Twinspace. A klidně slovensky, je to přece mezinárodní projekt!

Název:
"Vesmír v škole, škola vo vesmíre".


Doba trvání :
6 měsíců.

Stručný popis:
Žiaci 5. ročníkov si budú navzájom pomocou dostupných prostriedkov IKT vymieňať poznatky o vesmíre, planétach Slnečnej sústavy, vesmírnych telesách a zaujímavých vesmírnych javoch, stanú sa fiktívnymi kozmonautami, spoznajú nepoznané vesmírne tajomstvá a tiež seba navzájom.

Jazyk:
čeština, slovenčina.

Věk studentů:
od : 10 do : 11.

Osoby zapojené do programu:
ze školy A: Tým učitelů společně se studenty,
ze školy B: Tým učitelů společně se studenty.

Předměty zahrnuté v projektu:

Informatika/ICT, Matematika a přírodní vědy, Mezipředmětová výuka.


Použité nástroje:
Fórum, Jiný software (Powerpoint, video, grafika), Videokonference, Web publishing, e-mail, Chat.

Cíle:
Dozvedieť sa čo najviac o vesmíre, Slnečnej sústave,pracovať s prostriedkami IKT a spoznávať seba navzájom.

Postup:
Spracovaním odborných internetových stránok o vesmíre žiaci spoznajú tajomstvá vesmíru,planéty Slnečnej sústavy a ďalšie vesmírne telesá aj seba navzájom.vytvoria Power-Pointové prezentácie aj vlastnú webovú stránku projektu Žiaci tiež navštívia planetárium, budú pozorovať zaujímavé javy nočnej oblohy a výtvarným spracovaním vytvoria obrazové makety pozorovaných javov.Vyskúšajú si tiež niečo z výcvikových kurzov kozmonautov, aby sa presvedčili o náročnosti tohto povolania.

Práce studentů:
Žiaci využijú získané skúsenosti z predchádzajúceho prijektu a pri svojej práci budú využívať dostupné prostriedky IKT-forum, e-mail, čet. videokonferenciu a pokúsia sa vytvoriť vlastnú webovú stránku tohto projektu. Pri vzájomnej výmene poznatkov nadviažu priateľské kontakty s kamarátmi susedného štátu.


Kam ukládáme výstupy z našeho projektu?
Do našeho Twinspace na www.etwinning.net (ale to není veřejné) nebo sem, do tohoto blogu (vesmir-etwinning.blogspot.com).

Žádné komentáře: