neděle 24. února 2008

Adriana Černochová - Noc ve škole (zatmění Měsíce)


O půl osmé jsem přišla s mamkou a se psem ke škole. Mamka šla domů a my jsme šli do budovy. Naše skupina byla v družině. Ubytovali jsme se, vytáhli spacáky, karimátky atd…Vytáhli jsme plyšáky. Řekli nám, že už máme jít do počítačové učebny.

Pustili nám prezentaci a film, spojili jsme se s Tvrdošínem. Mávali jsme na ně s plyšákama a dvě naše dívky mluvily do mikrofonu. Film byl o zatmění Měsíce a o lidech, kteří přistáli na Měsíci a kteří zahynuli.

Chtělo se nám spát, ale ještě před spaním nám pustili pohádku. Jak jsme si šli lehnout, skoro nikomu se nechtělo spát. Ještě jsme si povídali, ale nakonec jsme usli, ale až přišla paní učitelka a lehla si taky.

Ve tři čtvrtě na čtyři jsme vstávali, vzbudili nás trubkou. Rychle jsme se oblékli a obuli a šli ven pozorovat Měsíc. Jasně zářil a už ho ubývalo. Až úplně zmizel, přišly mraky a my už neviděli nic. Šli jsme na hřiště, tam jsme si vybrali karty a dostali úkol nakreslit ufo a vymyslet básničku.

Došli jsme zpátky. Z karet jsme složili obrázky. Spojili jsme se s Tvrdošínem a někteří četli básně.

Kdo nechtěl spát, díval se na pohádku. Nakonec nikdo nechtěl spát a tak jsme měli volnou zábavu a hráli jsme hry. Jak se blížila sedmá hodina, začali jsme se balit a byla snídaně.

Snídali jsme v kuchyňce a měli jsme čaj a loupáky.


Žádné komentáře: