sobota 1. března 2008

Kristýna Vlčková - Noc ve škole (zatmění Měsíce)


O půl osmé večer jsme se měli sejít před družinou. Vešli jsme do družiny a rozdělil si pokoje.

Nachystali jsme si spacák, karimatku, polštář a plyšáka ke spaní.

Jakmile jsme se vybalili, šli jsme si pustit naučný pořad o zatmění Měsíce. Ten, kdo si o zatmění Měsíce připravil referát, tak ho měl přečíst, mezitím jsme se chystali na spojení s Tvrdošínem. Když jsme se spojili, vyprávěli jsme si, jaký asi uvidíme Měsíc a tak.

Pustili jsme pohádku „Smolíkovi“ ve které byl Láďa Smolík v Pohádkové planetě. Když jsme se dodívali, šli jsme spát. Většina lidí sice nespala, spíš si povídala. Když pak přišla učitelka, tak jsme konečně usnuli.

Ráno jsme vstali, oblékli jsme se a šli jsme pozorovat zatmění Měsíce. Dívali jsme se, jak pomalu mizel v temnu, někteří si dělali fotky a někteří pozorovali dalekohledem. Když úplně zmizel, šli jsme na školní hřiště a hráli noční hru. Noční hra byla taková, že jsme potmě měli dojít k paní učitelce vylosovat si kartičku a pak jít k druhé paní učitelce, která nám dala tvrdý papír a instrukce. Měli jsme složit básničku a nakreslit UFO.

Přišli jsme dovnitř a šli jsme do počítačové učebny si přečíst básničky a počkat, až se na Skype připojí Tvrdošín, mezitím jsme se dívali na Pat a Mat – akvárium. Dodívali jsme se a úspěšně se spojili s Tvrdošínem. Říkali, že u nich na Slovensku šel vidět červený Měsíc, ale u nás nešel vůbec vidět. Přečetli jsme vybrané básničky a šli jsme dospávat.

Měli jsme na výběr: buď jít spát nebo se dívat na pohádku. My jsme si ale udělali černou hodinku. Vyprávěli jsme si vtipy a strašidelné historky a svítili jsme jenom baterkou, takže to opravdu vypadalo strašidelně.

Paní učitelka šla pro loupáky a druhá paní učitelka vařila čaj. Snídali jsme v kuchyňce a každý měl dva loupáky a čaj. Po snídani jsme šli do třídy.

Žádné komentáře: