neděle 15. února 2009

Mezinárodní konference eTwinningu v Praze = International eTwinning Conference in Prague

English summary:
We took part in eTwinning conference as finalists of eTwinning Prizes 2009. This article is about our participation in conference. See also article at eTwinning.net and blog of the conference.

Ve dnech 13. - 15.2.2009 se v Praze konala mezinárodní konference aktivity eTwinning, na niž jsme byli jako finalisté pozváni přímo bruselským CSS (centrální podpůrné středisko). Díky této konferenci jsme se opět setkali se svými slovenskými přáteli. Za českou stranu se zúčastnili Ladislava Havranová a Jiří Sumbal a za slovenskou stranu Ivana Šoltésová a Dušan Šoltés.
Hned v pátek nás čekala práce - vyzdobit svůj společný projektový stánek. Použili jsme nejen fotografie, obrázky a plakáty dětí, ale i jejich třírozměrné výrobky - modely planet. My jsme dodali Merkus, Venuši, zemi s Měsícem a Mars a naši kamarádi z Tvrdošína přivezli Jupiter, Saturn, Uran a Neptun. Joj, to byla zodpovědnost: polovina Sluneční soustavy v kufru!

Stánek jsme stihli připravit těsně do zahájení konference. Po projevech paní Anne Gilleran z brueslského CSS a pánů Figeľa (eurokomisař) a Lišky (ministr školství) a několika dalších příspěvcích přišla naše chvíle - získali jsme první místo - evropskou cenu!!! Ale o tom více ve zvláštním článku.
V sobotu jsme kromě pobytu na stánku, kde jsme náš vesmírný projekt prezentovali, museli naši práci předvést ostatním účastníkům na workshopu Models for School Collaboration.
Večer nás potom čekala bohatá večeře s představením a hudbou.
V neděli jsem se ještě zúčastnili několika posledních plenárních zasedání a potom už nám zbývalo jen s lítostí odstrojit náš stánek a rozloučit se. Tak zase někdy...
Další informace o konferenci jsou na stránkách eTwinning.net a na blogu konference.

Fotogalerie z Mezinárodní konference v Praze = Photo Gallery from eTwinning Conference in Prague

Zde je odkaz na fotografie z konference:
Here is link to photos from conference:

pátek 13. února 2009

Jsme vítězové = We are the winners!




English summary: here are our feelings and delight from European Prizes Ceremony.
Neuvěřitelné se stalo skutkem, jak pravil klasik: stali jsme se vítězi, vyhráli jsme evropskou cenu!